Het levenswerk van jonkheer Henri van Sypesteyn

Het Kasteel-Museum Sypesteyn geeft een unieke blik in de wereld van jonkheer Henri van Sypesteyn (1857-1937). Tegenover de 15de-eeuwse Sijpekerk bouwde de jonkheer, aan het begin van de vorige eeuw, het kasteel op oude fundamenten; de plek waar hij zelf dacht dat zijn stamslot zou hebben gestaan. Later bleek dit slechts een droom.

Lees verder…

Aanpassing openingstijden

In verband met de snelle stijging van het aantal Corona besmettingen is besloten om het Kasteel-Museum en de museum winkel per 1 december a.s. te sluiten.

De Historische Tuin blijft zo veel mogelijk open.

Wij hopen u in het komende jaar weer onder normale omstandigheden te mogen ontvangen.
Wij wensen u prettige feestdagen en goede wensen voor 2022.

KERSTACTIE

KASTEEL-MUSEUM

SYPESTEYN

‘Een kerstgroet doet goed’….

Onder het motto: ‘Een kerstgroet doet goed’ organiseert Kasteel-Museum Sypesteyn in Loosdrecht – in samenwerking met Fratz en Twwo Kinderfeestjes in Kortenhoef – weer een actie voor de bewoners van Inovum: Verpleeghuis de Beukenhof in Loosdrecht, Verpleeghuis Gooiers Erf in Hilversum en Verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef.

 Wij nodigen hierbij alle (school)kinderen in heel Wijdemeren en omgeving van harte uit om mee te doen aan deze kerstactie. Een kersttekening of een mooi versierde kerstbal, maar ook een lieve kerstwens op een vrolijke kaart zijn van harte welkom.

Klik hier voor meer informatie

Erfgoedfestival Gooi & Vecht
Een podcast over Sypesteyn

Caspar Stalenhoef bezoekt Kasteel-Museum Sypesteyn in Loosdrecht, waar hij wordt rondgeleid door conservator Rik van Wegen. Luister hier naar het hele verhaal in de podcast Gooise Grensverleggers

Wie de tuin van Kasteel-Museum Sypesteyn binnenkomt, bevindt zich in een oase van groen. Deze oase van groen is ontworpen door jonkheer Henri van Sypesteyn die, aan het begin van de vorige eeuw, zes hectare weiland omtoverde tot een Oud-Hollandsche tuin.

Lees verder…

De Historische Tuin

Op zoek naar een romantische trouwlocatie?

Wilt u het “ja, ik wil” uitspreken in de monumentale Lage Zaal van het kasteel of kiest u liever voor een sfeervolle bruiloft in de fraaie Historische Tuin? Er zijn tal van mogelijkheden, afgestemd op uw wensen. Immers, iedere bruiloft is uniek…. De mooiste dag van uw leven moet uiteraard perfect verlopen. Ons trouwteam denkt met u mee en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd, zodat het een dag wordt om nooit te vergeten. Lees verder…