Het levenswerk van jonkheer Henri van Sypesteyn

Het Kasteel-Museum Sypesteyn geeft een unieke blik in de wereld van jonkheer Henri van Sypesteyn (1857-1937). Tegenover de 15de-eeuwse Sijpekerk bouwde de jonkheer, aan het begin van de vorige eeuw, het kasteel op oude fundamenten; de plek waar hij zelf dacht dat zijn stamslot zou hebben gestaan. Later bleek dit slechts een droom.

Lees verder…

Aanpassing openingstijden

Kasteel-Museum Sypesteyn is gesloten.

De Historische tuin gaat op 1 februari a.s. weer open.

Kom dan onze bloeiende stinsenvelden zien.

Het Kasteel-Museum gaat op 1 april a.s. weer open.

Openingsdagen en -tijden worden later bekend gemaakt.
Kom dan onze nieuwe tentoonstelling zien.

Verhalen over Kasteel-Museum Sypesteyn en de andere Gooise Musea

Gooise Museumschatten, ze zijn te bewonderen in vaste en tijdelijke tentoonstellingen, maar een nog veel groter deel is veilig opgeborgen in depots. Een deel van de schatten is op te zoeken in de collectieportal van de samenwerkende musea in Gooi & Vecht. 

Caspar Stalenhoef vertelt boeiend in de podcast serie ‘Gooise Museumschatten’ het verhaal erachter. Ook bezoekt hij Kasteel-Museum Sypesteyn, waar hij wordt rondgeleid door conservator Rik van Wegen.

Luister hier naar de podcasts en Sypesteyn thuis beleven.

Wie de tuin van Kasteel-Museum Sypesteyn binnenkomt, bevindt zich in een oase van groen. Deze oase van groen is ontworpen door jonkheer Henri van Sypesteyn die, aan het begin van de vorige eeuw, zes hectare weiland omtoverde tot een Oud-Hollandsche tuin.

Lees verder…

De Historische Tuin

Op zoek naar een romantische trouwlocatie?

Wilt u het “ja, ik wil” uitspreken in de monumentale Lage Zaal van het kasteel of kiest u liever voor een sfeervolle bruiloft in de fraaie Historische Tuin? Er zijn tal van mogelijkheden, afgestemd op uw wensen. Immers, iedere bruiloft is uniek…. De mooiste dag van uw leven moet uiteraard perfect verlopen. Ons trouwteam denkt met u mee en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd, zodat het een dag wordt om nooit te vergeten. Lees verder…