Kasteel-Museum Sypesteyn
Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, 1231 LC Loosdrecht, Telefoon: 035-5823208, e-mail: info@sypesteyn.nl

Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, 1231 LC Loosdrecht, Telefoon: 035-5823208, e-mail: info@sypesteyn.nl

2272x700 kasteel aan de dijk

Kasteel-Museum Sypesteyn en het Erfgoedfestival Groen in Gooi & Vecht

Erfgoed

Van 31 mei tot 9 september 2018 bundelen Kasteel-Museum Sypesteyn, de andere Gooise musea en erfgoedinstellingen hun krachten en vertellen gezamenlijk het groene verhaal van de Gooi en Vechtstreek. Maak kennis met de Gooise groenverhalen via tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en publieksactiviteiten.

Groen in Gooi & Vecht

De prachtige natuur in de Gooi en Vechtstreek is al velen jaren een inspiratiebron. Het belang van de natuurlijke waarden en landschapsarchitectuur vindt zijn oorsprong in de 17de en 18de eeuw toen veel succesvolle kooplui langs de Vecht een buitenplaats bouwden waar ze in de zomer verbleven. Een fraai vormgegeven park of tuin hoorde bij dit buitenleven. Schilders, schrijvers en dichters vonden in de landelijk gelegen dorpjes, de heide en de plassen een aantrekkelijk thema. Het festival belicht de vele facetten van het groene erfgoed in een publieksgericht programma vol met activiteiten.

Aantrekkelijk voor jong en oud

Liefhebbers van cultuur en natuur kunnen ruim drie maanden genieten van de meer dan 100 activiteiten en tentoonstellingen op diverse locaties. Kasteel-Museum Sypesteyn, Singer Laren, Huizer Museum, Museum Weesp, de Vrienden van het Gooi, het Vechtstreekmuseum en Pinetum Blijdenstein organiseren speciale groene tentoonstellingen. Op Sypesteyn is van 18 augustus tot en met 30 september Beelden op Syp te zien, een presentatie van werk van hedendaagse kunstenaars.

Een rode draad in het programma zijn de gratis Festival Tuin Talks: korte, inspirerende verhalen en lezingen vanuit groene invalshoeken, telkens op een andere festivallocatie.

Op Sypesteyn zal de eerste Tuin Talk gehouden worden op 14 juni door onze conservator Rik van Wegen. Daarna volgen Tuin Talks op 28 juni door Henny van der Wilt en op 12 juli door Lucia Albers, steeds om 19.30 uur en deelname is gratis.

Voor families met kinderen is er speciaal programma met tal van leuke activiteiten. Begin juli verschijnt het Groen in Gooi & Vecht Doeboek dat speciaal voor het festival is geschreven.

Ontdek alle activiteiten met het paspoort

Om de bezoekers te laten kennismaken met alle activiteiten van het Erfgoedfestival is er een Festival Paspoort. Met dit paspoort verzamelen bezoekers stickers bij deelnemende organisaties. Op Sypesteyn is dat bij de kassa in het Kasteel en bij het Restaurant. Onder de volle, ingeleverde paspoorten verloten we prachtige prijzen.
Vanaf 31 mei is de programmabrochure met paspoort bij de deelnemende organisaties en VVV’s gratis verkrijgbaar.

Het gehele programma staat op de festivalwebsite www.groeningooivecht.nl

Het festival is mede mogelijk gemaakt door genereuze steun van Rabobank, Mondriaanfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Vrienden van het Gooi, VSBfonds, Regio Gooi en Vechtstreek, Singer Laren en Marketing Gooi & Vecht.
Sponsoren erfgoed


Gratis Parkeren kan langs de weg, naast het kasteel, achter het voormalige “De Schutse”, of even verder achter de Sijpekerk (deze staat schuin tegenover het Kasteel-Museum Sypesteyn).

logo Sypesteyn bruin en zwart 200x70
Nieuw-Loosdrechtsedijk 150 • 1231 LC Loosdrecht • Telefoon: 035-5823208
• info@sypesteyn.nl

Henri 96x100Sypesteyn

Sypesteyn: de droom van jonkheer Henri
Henri 96x100Sypesteyn zonder achtergrond 200x100

Sypesteyn: de droom van jonkheer Henri
Henri 96x100

Sypesteyn: de droom van jonkheer Henri