Beeldenexpositie ‘Beelden op Sypesteyn’

Van 17 juni – 20 augustus 2023

Kunstenaars

Dorothé Arts

Zij laat zich graag verrassen door de rijke vormenwereld in de natuur, zowel op micro- als macroschaal. Haar objecten en installaties verwijzen naar natuurlijke processen; er ontstaan verhalen over het ontstaan, de bloei en eindigheid van leven. De gebruikte kunststof materialen vormen een vervreemdend contrast met de groene omgeving waarin haar beelden zijn geplaatst.

Riet Atteveld

Haar werk bestaat vaak uit ruimtelijke beelden, veelal van textiel. De beelden komen vaak voort uit kleding of een verwijzing daarnaar. Het gaat over transformeren en veranderen van bestaande objecten. Een andere betekenis eraan geven: het is van functie veranderd.

Joke L.C. van Beetem

Beeldhouwwerk in natuursteen; vormgeving abstract, geometrisch. Interesse in architectuur, industriële vormgeving, geometrie en abstracte kunstuitingen zijn terug te vinden in haar werk. Composities en constructies van lijnenspel, vlakverdeling, contrast en ritmekenmerken, haar werk. Symmetrie en spiegelingen zijn vaak uitgangspunt bij de vooraf in model gemaakte beelden.

Jolanda Drukker Murray

De natuur is voor haar een belangrijke inspiratiebron. Met haar ‘Mossels’ beelden onderzoekt ze de verschijningsvorm van dit schelpdiertje. Ook de mens in al haar gedaanten is een terugkerend thema in haar werk. Zij gebruikt daarvoor graag verschillende materialen zoals brons, klei maar ook in polyester maakt zij mensfiguren.

Tabak&Naus

Zij verwonderen zich over de dingen om hen heen en scheppen daarbij hun eigen kleurrijke fantasiewereld. Ze hebben de onstuitbare drang om de wereld mooier te maken. De optimistische levensfilosofie is zeer herkenbaar in hun kunstwerken: speelse sculpturen beschilderd met een kleurrijk palet.