Beeldententoonstelling

Helemaal in de stijl van de jonkheer

Jonkheer Henri van Sypesteyn was een bevlogen verzamelaar en kenner van de oud-Nederlandse tuinarchitectuur. Hij publiceerde in 1910 zijn boek “Oud-Nederlandsche Tuinkunst”. De aanleg van zijn eigen tuin weerspiegelt zijn ideeën. De beeldhouwgroep Amstelveen zal vanaf 30 juni tot en met 31 augustus a.s. een verzameling van hun beelden in de historische tuin van Kasteel-Museum Sypesteyn exposeren. Helemaal in de stijl van de jonkheer geven de beelden de ideeën van deze beeldhouwgroep weer. Zo wordt er zowel figuratief als abstract gewerkt en komen mengvormen voor.

Sommige beelden zijn volledig behakt, geschuurd en gepolijst. Bij een aantal beelden is de structuur en kleur van de oorspronkelijke steen niet aangetast. Alle beelden worden handgemaakt, zonder gebruik van machines. De meeste beelden kunnen zowel zomer als winter buiten staan. De beeldhouwgroep Amstelveen is een actieve groep autodidacten, die één keer per week samen komen om te beeldhouwen. Een aantal van deze groep is thuis ook actief met beeldhouwen.

Als u geïnteresseerd bent in één van de beelden, dan kunt u contact opnemen met de desbetreffende kunstenaar via de website: www.BeeldhouwgroepAmstelveen.nl

Tijdens uw wandeling door de beeldentuin maakt u ook kennis met de rijke verzameling bijzondere uitheemse bomen en struiken die de jonkheer zelf plantte. De tuin kunt u op eigen gelegenheid bezoeken of op afspraak, onder deskundige leiding van de tuinvrouw. Buiten openingstijden: bezoek op afspraak.