Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, 1231 LC Loosdrecht, Telefoon: 035-5823208, e-mail: info@sypesteyn.nl

2272x700 kasteel noordzijde

Sypesteyn: de droom van jonkheer Henri

Lees meer: 200x300 Kasteelheer C.H.C.A van SypesteijnJonkheer C.H.C.A. (Henri) van Sypesteyn (1857-1937) droomde van een kasteel-museum ter nagedachtenis van zijn familie, waarvan hij de laatste mannelijke telg was. Die droom werd werkelijkheid. In de periode 1912-1927 bouwde hij Kasteel-Museum Sypesteyn.

In het kasteel-museum ziet u de geschilderde portretten van de familie Van Sypesteyn en een indrukwekkende en gevarieerde verzameling wapens, porselein, glas, zilver, beelden, klokken e.d. De rondleiding door het kasteel biedt u een boeiend beeld van jonkheer Henri, zijn droom, de totstandkoming en de collecties van Kasteel-Museum Sypesteyn. 

Ook het landgoed met tuin en park nodigt u uit tot een wandeling. Een drankje en iets te eten op het terras of in het kasteel ronden uw bezoek aan Sypesteyn feestelijk af.Schenken aan Sypesteyn

Culturele instellingen zoals Sypesteyn zijn voor hun voortbestaan in toenemende mate afhankelijk van de bijdragen van bedrijven en personen die ze geld willen schenken. De overheid trekt zich als financier van culturele instellingen steeds meer terug, maar heeft het schenken aan culturele instellingen wel fiscaal aantrekkelijker gemaakt. Een schenking van € 1.000 per jaar kost de schenker bijvoorbeeld slechts € 350 per jaar, bij een belastingtarief van 52%. Daarvoor gelden natuurlijk voorwaarden, zoals de status van ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) voor de culturele instelling. Sypesteyn is zo'n ANBI.

Wilt u fiscaal voordelig schenken aan Sypesteyn? Lees dan hier de voorwaarden.

Foto beheer

Pagia voor het laden van Foto's voor publicatie

[Deze regel wordt vervangen door het bestandsbeheer als het artikel bekeken wordt]

  • 1
  • 2
Henri 96x100Sypesteyn

Sypesteyn: de droom van jonkheer Henri
Henri 96x100Sypesteyn zonder achtergrond 200x100

Sypesteyn: de droom van jonkheer Henri
Henri 96x100

Sypesteyn: de droom van jonkheer Henri