Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, 1231 LC Loosdrecht, Telefoon: 035-5823208, e-mail: info@sypesteyn.nl

2272x700 kasteel noordzijde

  • Start
  • Verdiep
  • Vrienden van Sypesteyn

Stichting Vrienden van Sypesteyn

In 1980 werd de Stichting Vrienden van Sypesteyn opgericht met als doel Kasteel Museum Sypesteyn te ondersteunen. Sinds die tijd kunnen met regelmaat aankopen ter aanvulling van de collectie, restauratie projecten, presentaties en publicaties mogelijk worden gemaakt. De Stichting kent Vrienden met een jaarlijkse donatie en Vrienden voor het Leven. Vrienden kunnen zich ook melden als vrijwilliger en helpen als rondleider, zorgen voor de ontvangst en de kaartverkoop, helpen in de tuin, op kantoor of helpen met kleine klusjes.

Klik hier voor meer informatie en de website van de Vrienden van Sypesteyn.

Bestuurssamenstelling


Dhr. C.A. Willemse waarnemend voorzitter
Dhr. C.A. Willemse secretaris
Dhr. A. J.W. Fida penningmeester
Mevr. C.M. Voges - Vrakking vriendenadministratie
Mevr. N.Z. Teunissen communicatie
Mevr. S. Vermeulen-Franssen lid

Activiteiten 2017

Op 26 oktober nam Henny van der Wilt, tuinbazin van Sypesteyn ons vanuit het Koetshuis mee langs historische tuinen en landgoederen in binnen en buitenland. We bezochten aan de hand van prachtige dia’s het landhuis Akerendam in Beverwijk met een grote ronde spiegelvijver en inspirerende bloemenborders van de bekende ontwerpster Jacqueline de Kloet,
Lees meer: web1het Poptaslot in het Friese Marssum met de uitgestrekte boomgaard en moestuin,


de Borg Verhildersum in Leens met ook een spiegelvijver en mooie leilinden waarvan de waterloten kunstig tot blokken rond de voet van de stam waren geknipt. Verder naar Kasteel Twickel in Delden -een van de grootste landgoederen van ons land-met de zeer oude citrusbomen in grote kuipen.
Lees meer: web2
Deze citrusbomen die heel veel vrucht dragen gedijen in ons klimaat voornamenlijk doordat ze kunnen overwinteren in de grote orangerie van het kasteel. We bekeken de landgoederen Groot Warnsborn en Mariëndaal in Arnhem, kasteel de Wildeborch bij Vorden met de Engelse landschapstuin, het Kasteel Arcen met de slingerende chrysantenborders en Slot Zuylen aan de Vecht met de beroemde slangenmuur waar allelei soorten fruit weelderig gedijt.

Na het Belgische Kasteel Heks in St.Truiden met geometrische tuinen en de meterslange te knippen buxushagen werd het eerste gedeelte afgerond met enkele prachtige foto’s van de tuin van Kasteel Museum Sypestyn. Na de pauze nam Henny ons mee naar het schitterend gelegen Isola Bella, een van de Borromeïsche eilanden gelegen in het Italiaanse deel van het Lago Maggiore.

Lees meer: web3
Aan de voet van het hoog gelegen barokke kasteel liggen 10 trapsgewijs aangelegde rijke terrastuinen. De dia’s met veel prachtig bloeiende planten, cipressen, fonteinen, watervallen, beelden en witte pauwen lieten ons watertanden. Verder zagen we een Renaissancetuin in Verona waar de geometrische indeling van bloembedden, hagen, fonteinen, grotten, mythologische standbeelden, lanen van cipressen en een doolhof van een bijzondere schoonheid zijn.


Met beelden van de tuinen rond het wat stijve Slot Herrenhausen bij Hannover kwam er een einde aan deze boeiende presentatie waarvan alle aanwezigen merkbaar hebben genoten.

Vacature: Algemeen lid van het Bestuur

De Stichting Vrienden van Sypesteyn geeft financiële ondersteuning aan Kasteel-Museum Sypesteyn voor onder anderen aankopen, restauraties en tentoonstellingen.
De Stichting verkrijgt haar geld door donaties van de Vrienden. Vrienden krijgen 3 maal per jaar een nieuwsbrief, kunnen aan speciaal voor hen georganiseerde activiteiten deelnemen en hebben kosteloos toegang tot de tuin en het kasteel.

Ter versterking van het bestuur is de Stichting Vrienden van Sypesteyn op zoek naar enthousiaste mensen die een bijdrage willen leveren aan de doelstellingen van onze stichting. We zoeken 2 enthousiaste bestuursleden die affiniteit hebben met de doelstellingen van de Stichting en daarnaast een collegiaal, resultaatgerichte, ondernemende en kritische opstelling hebben.

Het bestuur komt 6 keer per jaar bij elkaar voor overleg en draagt daarnaast bij bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten of het leveren van content voor de nieuwsbrief. Het betreft een vrijwillige bestuursfunctie zonder geldelijke beloning.

Bent je geïnteresseerd in een bestuursfunctie binnen onze stichting of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Patrick Willemse per telefoon 06-51153043 of per e-mail patrick@vriendenvansypesteyn.nl

Ik word Vriend

Ik meld mij aan
captcharefresh
Lees meer: Ja ik word vriend cr
  • 1
  • 2
Henri 96x100Sypesteyn

Sypesteyn: de droom van jonkheer Henri
Henri 96x100Sypesteyn zonder achtergrond 200x100

Sypesteyn: de droom van jonkheer Henri
Henri 96x100

Sypesteyn: de droom van jonkheer Henri