Wilt u het Kasteel-Museum bezoeken?

Via onze online bezoekplanner, kunt u uw bezoek en aanvangstijd reserveren. Ook is het mogelijk uw toegangsbewijs in de Museumwinkel te kopen. Bij aanschaf van uw toegangsbewijs in de Museumwinkel, kan het zijn dat u met een wachttijd te maken heeft. Gereserveerde toegangsbewijzen krijgen voorrang op niet gereserveerde toegangsbewijzen. ( hiermee volgen wij de richtlijnen van het RIVM).

Het Kasteel Museum is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De Historische Tuin is open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Prijzen

Kasteel-Museum + tuin:
Volwassenen (v.a. 13 jaar)  €12,00

Kinderen t/m 5 jaar: gratis
Kinderen  6 t/m 12 jaar: € 6,00

Toegang Historische Tuin:
Volwassenen (v.a. 13 jaar) € 5.00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Museumkaart, Vereniging Rembrandt en ICOM, Vrienden van Sypesteyn: gratis

Bij tentoonstellingen en exposities kunnen de toegangsprijzen afwijken. Ook kan er een toeslag gevraagd worden voor Museum kaarthouders, leden van de Vereniging Rembrandt, Icom en de Vrienden van Sypesteyn.

 

Bezoekersinformatie:

Het  Kasteel-Museum heeft een zeer beperkte toegankelijkheid voor gebruikers van rolstoelen en rollators. Dit geldt ook voor kinderwagens. Het museum beschikt hélaas niet over een lift.

In de Historische Tuin en het park van Kasteel-Museum Sypesteyn is het gebruik van rolstoelen, rollators en kinderwagens wel mogelijk.

Bij uw bezoek aan het Kasteel-Museum dienen tassen, rugzakken e.d. in bewaring te worden gegeven in de museumwinkel. Het Kasteel-Museum heeft een bezoekersreglement dat in het kasteel is in te zien.

Het Kasteel-Museum is toegankelijk voor bezoekers met een hulphond.
Huisdieren zijn niet toegestaan in het Kasteel Museum en de Historische Tuin.

Uw Digitale Gids.

U kunt het Kasteel-Museum op eigen gelegenheid bezoeken met behulp van een audio- en beeldtour.. Lees meer…

Adres en route

Nieuw-Loosdrechtsedijk 150
1231 LC Loosdrecht
Telefoon: 035-5823208
E-mail: info@sypesteyn.nl

Per fiets

Kasteel-Museum Sypesteyn is uitstekend per fiets bereikbaar en ligt tussen fietsknooppunt 28 in Nieuw Loosdrecht en fietsknooppunt 27 in Breukeleveen. Voor E-bikes zijn er oplaadpunten op het terrein aanwezig.

Per auto

Plan uw route via Google Maps door hier te klikken

Route vanaf Utrecht: A27 (Utrecht-Hilversum) afslag Bilthoven, richting Maartensdijk, vervolgens richting Hollandsche Rading en Loosdrecht.

Route vanaf Amsterdam: A2 (Amsterdam-Utrecht) afslag Vinkeveen, richting Hilversum, vervolgens richting Loosdrecht.

Parkeren kan achter de Sijpekerk (deze staat schuin tegenover het Kasteel-Museum Sypesteyn).

Per openbaar vervoer

  • Vanaf NS-station Utrecht-Overvecht, lijn 122, halte Nederlands Hervormde Kerk, duur circa 30 minuten (stopt vlak voor het   kasteel). Rijdt niet op zondag.
  • Vanaf NS-station Hilversum, lijn 104, halte Nieuw-Loosdrechtsedijk, duur circa 30 minuten en vervolgens ruim 5 minuten lopen.

Plan uw reis met het OV heel makkelijk via 9292

Faxafdruk op volledige pagina
oplaadpunt fietsen250

Rondleidingen

Privé rondleidingen kunnen gegeven worden, met inachtneming van de dan geldende RIVM maatregelen.

Voor het reserveren van een privé rondleiding kunt u contact opnemen met het secretariaat van Kasteel-Museum Sypesteyn.

Uw Digitale Gids

U kunt het Kasteel-Museum op eigen gelegenheid bezoeken met behulp  van een digitale audio – en beeldtour. Deze tour zal verder worden aangeduid als Uw Digitale Gids. De Digitale Gids is via uw smartphone te downloaden. In het Kasteel-Museum kunt u gebruik maken van gratis wifi.Lees meer…

Normaal gesproken bestaat de mogelijkheid om naast de reguliere rondleidingen een rondleiding aan te vragen met een eigen groep.

De groepsrondleidingen moeten vooraf gereserveerd worden via:

Telefoon: 035-5823208
E-mail: info@sypesteyn.nl

Activiteiten

Op dit moment zijn de activiteiten en evenementen vanwege COVID-19 beperkt. Wij volgen hiermee de richtlijnen van het RIVM en het protocol voor musea.

Kijk hier voor onze komende evenementen

Vergaderen

Kasteel-Museum Sypesteyn en de Historische Tuin vormen een ideale locatie voor het houden van vergaderingen, brainstormsessies, teambuilding, workshops, en trainingen.

Ook een rondleiding door het Kasteel-Museum en de Historische Tuin behoort uiteraard tot de mogelijkheid. In samenwerking met restaurant “Op Sypesteyn” kunnen wij invulling geven aan het culinaire gedeelte van de dag.

Horeca

U kunt uw bezoek aan het Kasteel-Museum en de Historische Tuin combineren met bijvoorbeeld een lunch, een picknick in de Historische Tuin, een high tea of een diner bij Restaurant Op Sypesteyn.
Informeer naar de vele mogelijkheden voor het houden van een bruiloft, het vieren van een verjaardag, een bedrijfsfeest, een vergadering of een workshop.

Telefoon: 035-6228880
E-mail: restaurant@opsypesteyn.nl
www.opsypesteyn.nl

Museumwinkel

Onze smaakvolle Museumwinkel bevindt zich in de kamer, waar jonkheer Henri van Sypesteyn woonde. In die tijd was de huidige winkel in tweeën gedeeld. De achterste helft was de woonkamer van de jonkheer. Vanuit het voorste gedeelte werden toen de entreebewijzen verkocht.

De Museumwinkel biedt een ruim assortiment aan boeken, sieraden, shawls en diverse cadeau artikelen. Loop gerust onze winkel binnen, die zonder entreebewijs te bezoeken is. Laat u verrassen door het originele aanbod. Ook aan onze jonge bezoekertjes is uiteraard gedacht. Voor hen ligt er een gratis speurtocht klaar.
Rond september zijn er onbespoten appels uit de eigen boomgaard te koop (de oude appelrassen).

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Contact:
Telefoon: 035-5823208
E-mail: info@sypesteyn.nl

Kinderfeestjes

Altijd al willen weten hoe het voelt om in een echt kasteel te wonen? Beleef dan een onvergetelijke middag met je vriendjes en vriendinnetjes in en rond Kasteel-Museum Sypesteyn.

Als iedereen gesmuld heeft van wat lekkers en genipt heeft aan kasteelwijn, is het tijd om in de huid te kruipen van een mooie jonkvrouw of een stoere ridder. In één middag leer je precies hoe een jonkvrouw of ridder zich hoort te gedragen. Kun je bijvoorbeeld lopen met een boek op je hoofd, dansen op Middeleeuwse muziek of een paardenrace winnen?

Een gids neemt je mee voor een rondleiding. Je loopt door spannende gangetjes, zoekt de geheime deur en bekijkt de allermooiste kamers van het kasteel, zoals de wapenkamer en de porseleinkamer. Als we de geheime codes hebben gekraakt gaan we op zoek naar de schat van de jonkheer, die verborgen ligt in de prachtige kasteeltuin. Als je bewezen hebt een echte jonkvrouw of een stoere ridder te zijn, dan ga je naar huis met een officieel kasteeldiploma.

Het kinderfeestje voor jonkvrouwen en ridders is geschikt voor maximaal 10 kinderen van ca. 5 tot en met 8 jaar. Er is ook een kinderfeestje voor heksen en tovenaars. Dit is geschikt voor maximaal 10 kinderen van ca. 8 tot en met 10 jaar.
De kinderfeestjes zijn mogelijk op:

  • Woensdag 13.30-15.30 uur
  • Vrijdag vanaf 12.00 uur (aanvangstijd in overleg)
  • Zaterdag 11.00-13.00 uur of 14.00-16.00 uur.

Het kinderfeestje kan uitgebreid worden met overheerlijke, verse poffertjes! Dan begint het op woensdag om 13.00 uur, op vrijdag vanaf 12.00 uur (aanvangstijd in overleg) en op zaterdag eindigt het feestje om 13.30 uur of om 16.30 uur. Fratz en Twwo kinderfeestjes organiseert de kinderfeestjes op kasteel Sypesteyn.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:

Telefoon: 06-13825823
www.fratzentwwo.nl