Openingstijden 2020

In verband met de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus zijn de openingstijden gewijzigd.
Het Kasteel-Museum is open op zaterdag en zondag van 12.30 -16.30 uur.

Op dit moment is alleen de benedenverdieping opengesteld. U kunt het kasteel op eigen gelegenheid bezoeken en/of gebruik maken van een audiotour. Er mogen voorlopig nog geen rondleidingen gegeven worden.
Met de verscherpte maatregelen van het kabinet, is het verplicht om te reserveren voor uw bezoek met tijdslot. U kunt via ‘tickets online’ uw reservering plaatsen. 

Het dragen van niet-medische mondmaskers in publieke binnenruimtes (vanaf 13 jaar) zoals musea is met de verscherpte maatregelen van 13 oktober j.l., verplicht geworden. Wij adviseren u om uw eigen mondmasker mee te nemen.

 Vanaf 14 oktober zijn de Historische Tuin en de Museumwinkel open op zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur. De Historische Tuin kunt u op eigen gelegenheid bezoeken.

In verband met een steeds wijzigend museumprotocol, bestaat de mogelijkheid dat een aantal wijzigingen doorgevoerd kan worden die mogelijk anders op de website vermeld staan.

 

Prijzen

Kasteel-Museum + tuin:
Volwassenen (v.a. 13 jaar)  € 7,00

Kinderen t/m 5 jaar: gratis
Kinderen  6 t/m 12 jaar: € 3,50

Toegang tuin:
Volwassenen (v.a. 13 jaar) € 4,50
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Museumkaart, Vereniging Rembrandt en ICOM, Vrienden van Sypesteyn: gratis

Bij tentoonstellingen en exposities kunnen de toegangsprijzen afwijken. Ook kan er een toeslag gevraagd worden voor Museum kaarthouders, leden van de Vereniging Rembrandt, Icom en de Vrienden van Sypesteyn.

 

Bezoekersinformatie:

In verband met de beperkte toegankelijkheid van het Kasteel-Museum kunnen rolstoelen en rollators niet naar binnen. Het museum beschikt niet over een lift.

In de tuin en het park van Sypesteyn is het gebruik van rolstoelen en rollators wel mogelijk.

Professionele fotoreportages zijn op afspraak mogelijk. Fotograferen en filmen zijn in het Kasteel-Museum niet toegestaan. In de Historische Tuin kunt u wel fotograferen en filmen.

Bij uw bezoek aan het kasteel dienen tassen, rugzakken e.d. in bewaring te worden gegeven in de museumwinkel. Het Kasteel-Museum heeft een bezoekersreglement dat in het kasteel is in te zien.

Het Kasteel-Museum is toegankelijk voor bezoekers met een hulphond.
Huisdieren zijn niet toegestaan.

Audiotour

U kunt het kasteel op eigen gelegenheid bezoeken met eventueel behulp van een audiotour. Lees meer…

Adres en route

Nieuw-Loosdrechtsedijk 150
1231 LC Loosdrecht
Telefoon: 035-5823208
E-mail: info@sypesteyn.nl

Per fiets

Sypesteyn is uitstekend per fiets bereikbaar en ligt tussen fietsknooppunt 28 in Nieuw Loosdrecht en fietsknooppunt 27 in Breukeleveen. Voor E-bikes zijn er oplaadpunten op het terrein aanwezig.

Per auto

Plan uw route via Google Maps door hier te klikken

Route vanaf Utrecht: A27 (Utrecht-Hilversum) afslag Bilthoven, richting Maartensdijk, vervolgens richting Hollandsche Rading en Loosdrecht.

Route vanaf Amsterdam: A2 (Amsterdam-Utrecht) afslag Vinkeveen, richting Hilversum, vervolgens richting Loosdrecht.

Parkeren kan achter de Sijpekerk (deze staat schuin tegenover het Kasteel-Museum Sypesteyn).

Per openbaar vervoer

  • Vanaf NS-station Utrecht-Overvecht, lijn 122, halte Nederlands Hervormde Kerk, duur circa 30 minuten (stopt vlak voor het kasteel). Rijdt niet op zondag.
  • Vanaf NS-station Hilversum, lijn 104, halte Nieuw-Loosdrechtsedijk, duur circa 30 minuten en vervolgens ruim 5 minuten lopen.

Plan uw reis met het OV heel makkelijk via 9292

Faxafdruk op volledige pagina
oplaadpunt fietsen250

Rondleidingen

In verband met de huidige RIVM maatregelen mogen er op dit moment nog géén rondleidingen plaatsvinden.

Audiotour

U kunt het kasteel op eigen gelegenheid bezoeken met eventueel behulp van een audiotour. Lees meer…

Normaal gesproken bestaat de mogelijkheid om naast de reguliere rondleidingen een rondleiding aan te vragen met een eigen groep.

De groepsrondleidingen moeten vooraf gereserveerd worden via:

Telefoon: 035-5823208
E-mail: info@sypesteyn.nl

Activiteiten

Op dit moment zijn de activiteiten en evenementen vanwege COVID-19 beperkt. Wij volgen hiermee de richtlijnen van het RIVM en het protocol voor musea.

Kijk hier voor onze komende evenementen

Vergaderen

Kasteel-Museum Sypesteyn en de tuin vormen een ideale locatie voor het houden van vergaderingen, brainstormsessies, teambuilding, workshops, trainingen.

Een rondleiding door het kasteel en de tuin behoort uiteraard tot de mogelijkheid. In samenwerking met restaurant “Op Sypesteyn” kunnen wij invulling geven aan het culinaire gedeelte van de dag.

Horeca

Let op! Vanwege de beperkende maatregelen van de overheid, is het Restaurant tot nader order gesloten.

U kunt uw bezoek aan het Kasteel-Museum en de tuin combineren met bijvoorbeeld een lunch, een high tea of een diner bij restaurant “Op Sypesteyn”.
Informeer naar de vele mogelijkheden voor het houden van een bruiloft, het vieren van een verjaardag, een bedrijfsfeest, een vergadering of een workshop.

Telefoon: 035-6228880
E-mail: restaurant@opsypesteyn.nl
www.opsypesteyn.nl

Museumwinkel

Onze smaakvolle museumwinkel bevindt zich in de kamer, waar jonkheer Henri van Sypesteyn woonde. In die tijd was de huidige winkel in tweeën gedeeld. De achterste helft was de woonkamer van de jonkheer. Vanuit het voorste gedeelte werden toen de entreebewijzen verkocht.

De winkel biedt een ruime keuze aan cadeautjes: zoals sieraden, sjaals en boeken. Loop gerust onze winkel binnen, die zonder entreebewijs te bezoeken is. Laat u verrassen door het originele aanbod. Ook aan onze jonge bezoekertjes is uiteraard gedacht. Voor hen ligt er een gratis speurtocht klaar.
Rond september zijn er onbespoten appels uit de eigen boomgaard te koop (de oude appelrassen).

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Contact:
Telefoon: 035-5823208
E-mail: info@sypesteyn.nl

Kinderfeestjes

Altijd al willen weten hoe het voelt om in een echt kasteel te wonen? Beleef dan een onvergetelijke middag met je vriendjes en vriendinnetjes in en rond Kasteel-Museum Sypesteyn.

Als iedereen gesmuld heeft van wat lekkers en genipt heeft aan kasteelwijn, is het tijd om in de huid te kruipen van een mooie jonkvrouw of een stoere ridder. In één middag leer je precies hoe een jonkvrouw of ridder zich hoort te gedragen. Kun je bijvoorbeeld lopen met een boek op je hoofd, dansen op Middeleeuwse muziek of een paardenrace winnen?

Een gids neemt je mee voor een rondleiding. Je loopt door spannende gangetjes, zoekt de geheime deur en bekijkt de allermooiste kamers van het kasteel, zoals de wapenkamer en de porseleinkamer. Als we de geheime codes hebben gekraakt gaan we op zoek naar de schat van de jonkheer, die verborgen ligt in de prachtige kasteeltuin. Als je bewezen hebt een echte jonkvrouw of een stoere ridder te zijn, dan ga je naar huis met een officieel kasteeldiploma.

Het kinderfeestje voor jonkvrouwen en ridders is geschikt voor maximaal 10 kinderen van ca. 5 tot en met 8 jaar. Er is ook een kinderfeestje voor heksen en tovenaars. Dit is geschikt voor maximaal 10 kinderen van ca. 8 tot en met 10 jaar.
De kinderfeestjes zijn mogelijk op:

  • Woensdag 13.30-15.30 uur
  • Vrijdag vanaf 12.00 uur (aanvangstijd in overleg)
  • Zaterdag 11.00-13.00 uur of 14.00-16.00 uur.

Het kinderfeestje kan uitgebreid worden met overheerlijke, verse poffertjes! Dan begint het op woensdag om 13.00 uur, op vrijdag vanaf 12.00 uur (aanvangstijd in overleg) en op zaterdag eindigt het feestje om 13.30 uur of om 16.30 uur. Fratz en Twwo kinderfeestjes organiseert de kinderfeestjes op kasteel Sypesteyn.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:

Telefoon: 06-13825823
www.fratzentwwo.nl