Kasteel-Museum Sypesteyn is gesloten.

De Historische tuin gaat op 1 februari a.s. weer open.

Kom dan onze bloeiende stinsenvelden zien.

Het Kasteel-Museum gaat op 1 april a.s. weer open.

Openingsdagen en -tijden worden later bekend gemaakt.
Kom dan onze nieuwe tentoonstelling zien.

Prijzen

Toegang Kasteel-Museum + Tuin:
Volwassenen (v.a. 13 jaar)  €12,00
Kinderen  6 t/m 12 jaar: € 6,00
Kinderen t/m 5 jaar: gratis

Toegang alleen Historische Tuin:
Volwassenen (v.a. 13 jaar) € 5.00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Museumkaart, Vereniging Rembrandt en ICOM, Vrienden van Sypesteyn: gratis

Bij tentoonstellingen en exposities kunnen de toegangsprijzen afwijken. Ook kan er een toeslag gevraagd worden voor Museum kaarthouders, leden van de Vereniging Rembrandt, Icom en de Vrienden van Sypesteyn.

Bezoekersinformatie:

Het Museumgebouw is moeilijk toegankelijk voor gebruikers van rolstoelen en rollators. Dit geldt ook voor kinderwagens. Het museum beschikt helaas niet over een lift.

In de Historische Tuin en het park van Kasteel-Museum Sypesteyn is het gebruik van rolstoelen, rollators en kinderwagens wel mogelijk.

Bij uw bezoek aan het Museumgebouw dienen tassen, rugzakken e.d. in bewaring te worden gegeven in de museumwinkel. Het Kasteel-Museum heeft een bezoekersreglement dat in het kasteel is in te zien.

Het Kasteel-Museum is toegankelijk voor bezoekers met een hulphond.
Huisdieren zijn niet toegestaan in het Museumgebouw en de Historische Tuin.

Adres en route

Nieuw-Loosdrechtsedijk 150
1231 LC Loosdrecht
Telefoon: 035-5823208
E-mail: info@sypesteyn.nl

Per fiets

Kasteel-Museum Sypesteyn is uitstekend per fiets bereikbaar en ligt tussen fietsknooppunt 28 in Nieuw Loosdrecht en fietsknooppunt 27 in Breukeleveen. Voor E-bikes zijn er oplaadpunten op het terrein aanwezig.

Per auto

Plan uw route via Google Maps door hier te klikken

Route vanaf Utrecht: A27 (Utrecht-Hilversum) afslag Bilthoven, richting Maartensdijk, vervolgens richting Hollandsche Rading en Loosdrecht.

Route vanaf Amsterdam: A2 (Amsterdam-Utrecht) afslag Vinkeveen, richting Hilversum, vervolgens richting Loosdrecht.

Parkeren kan achter de Sijpekerk (deze staat schuin tegenover het Kasteel-Museum Sypesteyn).

Per openbaar vervoer

  • Vanaf NS-station Utrecht-Overvecht, lijn 122, halte Nederlands Hervormde Kerk, duur circa 30 minuten (stopt vlak voor het   kasteel). Rijdt niet op zondag.
  • Vanaf NS-station Hilversum, lijn 104, halte Nieuw-Loosdrechtsedijk, duur circa 30 minuten en vervolgens ruim 5 minuten lopen.

Plan uw reis met het OV heel makkelijk via 9292

Faxafdruk op volledige pagina
oplaadpunt fietsen250

Uw Digitale Gids

Een digitale audio– en beeldentour is beschikbaar, die u op uw smartphone kunt downloaden en op uw gemak beluisteren en bekijken. In het Kasteel-Museum kunt u gebruik maken van gratis wifi.
Klik hier voor meer informatie en om de gids te kunnen downloaden.

Op de tijdstippen dat er rondleidingen worden gegeven is het niet mogelijk om gebruik te maken van de Digitale Gids.

Rondleidingen

Voor het reserveren van een privé rondleiding kunt u contact opnemen met het secretariaat van Kasteel-Museum Sypesteyn.

Activiteiten

Op dit moment zijn de activiteiten en evenementen vanwege COVID-19 beperkt. Wij volgen hiermee de richtlijnen van het RIVM en het protocol voor musea.

Kijk hier voor onze komende evenementen

Vergaderen

Kasteel-Museum Sypesteyn en de Historische Tuin vormen een ideale locatie voor het houden van vergaderingen, brainstormsessies, teambuilding, workshops, en trainingen.

Ook een rondleiding door het Kasteel-Museum en de Historische Tuin behoort uiteraard tot de mogelijkheid. In samenwerking met restaurant Hof Sypesteyn kunnen wij invulling geven aan het culinaire gedeelte van de dag.

 

Horeca

Het restaurant gesloten in verband met een grondige verbouwing. Binnenkort ontvangt Hof Sypesteyn u weer in haar geheel vernieuwde restaurant.

U kunt uw bezoek aan het Kasteel-Museum en de Historische Tuin combineren met bijvoorbeeld een lunch, een picknick in de Historische Tuin, of een diner bij Hof Sypesteyn.

Daarnaast zijn er mogelijkheden  voor het organiseren van bruiloften,(bedrijfs)evenementen, een vergadering in het koetshuis, een borrel in de tuin, een diner op het terras, in de gewelfkelder of in de Lage Zaal.
Hof Sypesteyn denkt graag met u mee. Méér weten? Neem gerust contact op met Hof Sypesteyn.

E-mail: info@hofsypesteyn.nl
www.hofsypesteyn.nl

Museumwinkel

Onze smaakvolle Museumwinkel bevindt zich in de kamer, waar jonkheer Henri van Sypesteyn woonde. In die tijd was de huidige winkel in tweeën gedeeld. De achterste helft was de woonkamer van de jonkheer. Vanuit het voorste gedeelte werden toen de entreebewijzen verkocht.

De Museumwinkel biedt een ruim assortiment aan boeken, sieraden, shawls en diverse cadeau artikelen. Loop gerust onze winkel binnen, die zonder entreebewijs te bezoeken is. Laat u verrassen door het originele aanbod. Ook aan onze jonge bezoekertjes is uiteraard gedacht. Voor hen ligt er een gratis speurtocht klaar.
Rond september zijn er onbespoten appels uit de eigen boomgaard te koop (de oude appelrassen).

Openingstijden:
Kasteel-Museum Sypesteyn is gesloten.

Contact:
Telefoon: 035-5823208
E-mail: info@sypesteyn.nl

Kinderfeestjes

Altijd al willen weten hoe het voelt om in een echt kasteel te wonen? Beleef dan een onvergetelijke middag met je vriendjes en vriendinnetjes in en rond Kasteel-Museum Sypesteyn.

Als iedereen gesmuld heeft van wat lekkers en genipt heeft aan kasteelwijn, is het tijd om in de huid te kruipen van een mooie jonkvrouw of een stoere ridder. In één middag leer je precies hoe een jonkvrouw of ridder zich hoort te gedragen. Kun je bijvoorbeeld lopen met een boek op je hoofd, dansen op Middeleeuwse muziek of een paardenrace winnen?

Een gids neemt je mee voor een rondleiding. Je loopt door spannende gangetjes, zoekt de geheime deur en bekijkt de allermooiste kamers van het kasteel, zoals de wapenkamer en de porseleinkamer. Als we de geheime codes hebben gekraakt gaan we op zoek naar de schat van de jonkheer, die verborgen ligt in de prachtige kasteeltuin. Als je bewezen hebt een echte jonkvrouw of een stoere ridder te zijn, dan ga je naar huis met een officieel kasteeldiploma.

Het kinderfeestje voor jonkvrouwen en ridders is geschikt voor maximaal 10 kinderen van ca. 5 tot en met 8 jaar. Er is ook een kinderfeestje voor heksen en tovenaars. Dit is geschikt voor maximaal 10 kinderen van ca. 8 tot en met 10 jaar.
De kinderfeestjes zijn mogelijk op:

  • Woensdag 13.30-15.30 uur
  • Vrijdag vanaf 12.00 uur (aanvangstijd in overleg)
  • Zaterdag 11.00-13.00 uur of 14.00-16.00 uur.

Het kinderfeestje kan uitgebreid worden met overheerlijke, verse poffertjes! Dan begint het op woensdag om 13.00 uur, op vrijdag vanaf 12.00 uur (aanvangstijd in overleg) en op zaterdag eindigt het feestje om 13.30 uur of om 16.30 uur. Fratz en Twwo kinderfeestjes organiseert de kinderfeestjes op kasteel Sypesteyn.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:

Telefoon: 06-13825823
www.fratzentwwo.nl