Het levenswerk van jonkheer Henri van Sypesteyn

Sypesteyn geeft een unieke blik in de wereld van jonkheer Henri van Sypesteyn (1857-1937).Tegenover de 15de-eeuwse Sijpekerk bouwde de jonkheer, aan het begin van de vorige eeuw, het kasteel op oude fundamenten; de plek waar hij zelf dacht dat zijn stamslot zou hebben gestaan. Later bleek dit slechts een droom, maar het resultaat was wel een stijlvol gebouw, omringd door grachten en een prachtige historische tuin. Met Sypesteyn wilde de jonkheer zijn familie eren.

De inrichting van het kasteel is nog grotendeels zoals de jonkheer het in de jaren dertig achterliet. Tijdens de rondleidingen maakt u kennis met alle facetten van de rijke verzameling van de jonkheer en ziet u onder meer de Wapenkamer, de Gotische Kamer en de 17de-eeuwse Lage Zaal. Op de eerste verdieping staan Oosters en Hollands porselein tentoongesteld, evenals veel familieportretten uit het rijke regentenleven van de achttiende eeuw.

Meer weten over de historie van Sypesteyn?
Kijk ook eens op:

De familie Van Sypesteyn

De Collecties

Loosdrechts porselein

Omgeving en geschiedenis

Mondmaskers
Het dragen van niet-medische mondmaskers in publieke binnenruimtes zoals musea is niet meer verplicht.

Digitale Gids

U kunt het Kasteel-Museum op eigen gelegenheid bezoeken met  behulp van de Digitale Gids ( een audio- en beeldtour). Lees meer…

Wilt u ons Kasteel-Museum bezoeken?
Vanaf 25 september 2021 is  het niet meer verplicht om een tijdstip van uw bezoek te reserveren. Uiteraard kunt u van onze online bezoekplanner gebruik blijven maken en uw voorkeuren voor een dag en tijdstip reserveren, alsook het reserveren van uw entreebewijs.