Kasteel-Museum Sypesteyn thuis beleven

 

Op iedere gewenste moment verruim uw blik door onze podcasts te beluisteren, onze digitale gids te bekijken of toppers uit onze collectie te bewonderen.

Onze prachtige Kasteel-Museum en Tuinen zijn alleen op gezette tijden open. U kunt echter ook thuis de unieke sfeer van Sypesteyn nog proeven.

 

Onze Digitale Gids
U kunt een digitale wandeling door het kasteel maken met onze Digitale Gids. Deze gids leidt u door de kamers met hun thema’s en de bijzondere voorwerpen uit onze collectie.

Klik hier om uw Digitale Gids te ontdekken.

 

Collectieportal Museumschatten van de samenwerkende musea in Gooi & Vecht

Gooise Museumschatten, ze zijn te bewonderen in vaste en tijdelijke tentoonstellingen, maar een nog veel groter deel is veilig opgeborgen in depots. Een deel van de schatten is op te zoeken in de collectieportal.

 

Podcast serie Gooise Museumschatten 

Caspar Stalenhoef vertelt boeiend in de twee-wekelijkse podcast serie ‘Gooise Museumschatten’ het verhaal achter de collecties. Ook bezoekt hij Kasteel-Museum Sypesteyn, waar hij wordt rondgeleid door conservator Rik van Wegen.

 

Door samenwerking sterk 

Dankzij genereuze steun van Regio Gooi en Vechtstreek, provincie Noord-Holland, VSBfonds, Rabobank Gooi & Vecht, Lakeland Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds kunnen de samenwerkende musea in Gooi & Vecht en partners, waaronder de historische kringen, bibliotheken en het Papageno Huis deze thuisbelevenis aanbieden.

Luister naar de podcasten over de schatten van de Gooise Musea en plan uw bezoek!

Wij lichten alvast twee episodes eruit voor u:

120- en 147-delige serviezen van achttiende-eeuws porselein uit Loosdrecht

Vanaf 1774 was Loosdrecht tien jaar lang de enige plek in Nederland waar porselein gemaakt werd. Het was bovendien een werkgelegenheidsproject: dominee Joannes de Mol (1726-1782) begon de porseleinfabriek om de arme inwoners van Loosdrecht aan werk en een inkomen te helpen. Hierover spreekt Caspar Stalenhoef met Rik van Wegen, conservator van Kasteel-Museum Sypesteyn.

Gooise Grensverleggers – Henri van Sypesteyn

Jonkheer Henri van Sypesteyn verzamelde alles over zijn rijke familiegeschiedenis en de geschiedenis van Nederland. Om die verzameling tentoon te stellen bouwde hij vanaf 1912 in Loosdrecht een kasteel, op de plek van het middeleeuwse stamslot van zijn familie, althans… dat dácht hij. Caspar Stalenhoef bezoekt Kasteel-Museum Sypesteyn in Loosdrecht, waar hij wordt rondgeleid door conservator Rik van Wegen. Luister naar het hele verhaal in de podcast Gooise Grensverleggers.

Kasteel-Museum Sypesteyn Panorama

Hieronder ziet u verschillende 360 graden-panorama’s van het museum van buiten en van binnen. Door over het beeld te bewegen kunt u rondom en op en neer kijken. Via het menu kiest u voor een schermvullend beeld.